Bob Immink

Geboren 6 juni 1930 te Amsterdam.

Overleden 1 juni 1989 te Ilpendam.

 

P.A. van Wigcheren, kunstrecencent van de Nieuwe Noordhollandse Courant, schreef het volgende over de kunstenaar Bob Immink:

"Een gedreven kunstenaar, die in zijn werk - schilderen, aquarelleren, zeefdrukken en collages maken - tracht het landschap terug te brengen tot de essentie. Een meester in het weglaten, heb ik Immink genoemd. daarmee aangevend dat hij in zijn werk allerlei details elimineert en slechts de hoofdzaken in krachtige vlakken weergeeft, zonder dat de herkenbaarheid van de door hem vastgelegde landschappen verdwijnt.

In alle werken straalt een krachtige gedrevenheid van de kunstenaar. Qua kleur vaak heel summier, ook weer teruggebracht tot het meest noodzakelijke, maar soms ook heel explosief, zonder ooit opdringerig en hard te worden. Gevoelig en gedreven zou men het werk van Immink het best kunnen omschrijven; voortgebracht met een grote mate van vakmanschap".

Mening Gerard Ekelenkamp:

"Bij het zien van de werken van Bob Immink werd ik overweldigd door de verbluffende eenvoud van de composities, een eenvoud die in mijn beleving tegelijkertijd zorgt voor een wonderschone, gestileerde weergave van de werkelijkheid".